Welzijn staat bij ons centraal
Zeer ervaren opleiders
Wij leveren maatwerk
Diversiteit in opleidingen en trainers
logo
Verbeter je managementvaardigheden met persoonlijke coaching

Individuele coaching is bedoeld voor leidinggevenden die in hun organisatie veel invloed hebben op de organisatiecultuur.
Velen zijn zich hiervan bewust, maar niet alle beïnvloeding vindt bewust plaats. Door zijn/haar gedrag geeft een manager onbedoelde signalen die door medewerkers in de organisatie worden opgevangen. Dit kan tot onverwachte effecten leiden. Voor een manager die zicht wil krijgen op zijn/ haar wijze van beïnvloeding, gewild en ongewild, is coaching een bruikbaar instrument. Er wordt een verband gelegd tussen persoonlijk en professioneel functioneren. Als je als manager het gevoel hebt vast te zitten en geen kant op te kunnen, is dat een duidelijk teken van blikversmalling. Dit kan een reactie zijn op het gedrag van andere personen of groepen in de organisatie, maar er kan ook sprake zijn van een defensieve reactie op stress. De belangrijkste functie van coaching in dit soort situaties is het aanreiken van alternatieve interpretaties. Wat een doodlopende weg leek, blijkt vaak een brede weg met op diverse punten twee- en driesprongen. Voorwaarde hiervoor is dat iemand bereid moet zijn zichzelf en zijn functioneren ter discussie te stellen. Naast individuele coaching bestaat er ook nog de mogelijkheid van counseling en loopbaanbegeleiding.

Doelstellingen van de begeleiding

  • Zicht krijgen op de eigen wijze van beïnvloeding.
  • Het aanreiken van alternatieve interpretaties.
  • Het leren van zelfsturing; het leidinggeven aan jezelf.
  • Het leren machtigen, een managementstijl waarbij verantwoordelijkheden en bevoegdheden gedelegeerd worden, opdat medewerkers de noodzakelijke besluiten kunnen nemen.
  • Sturen zonder hiërarchie, zonder de baas te spelen.

Individuele coaching neemt, afhankelijk van de vraag, tussen de 3 en 10 sessies van 90 minuten in beslag.